Cadangan Vitamin Ibu Menyusu

Set Basic

whatsapp-image-2017-01-14-at-2-40-15-pm

Esp ( Enery soy Protein ) yang sangat-sangat diperlukan ibu menyusu untuk pekatkan susu ibu.
Susu Ibu yang pekat akan lambatkan proses lapar baby.
dan dalam Esp ini juga terdapat kandungan isoflavonves yang boleh bantu tingkatkan hormon penyusuan ibu.

Alfalfa.
Salah satu herba yang paling terkenal dengan Ibu menyusu yang mana dapat bantu tingkatkan hormon penyusuan, juga dikenali dengan raja tumbuhan, kerana mempunyai 1001 khasiat.
Dalam Alfalfa ini juga terdapat kandungan kacip Fatimah yang digelar jamu moden yang juga akan bantu menjaga dalaman Ibu semasa menyusu.

Set Asas Untuk badan sihat semasa Menyusu

whatsapp-image-2017-01-14-at-2-40-14-pm

Seperti kita maklum, penyusuan ini adalah daripada badan yang sihat.
Untuk seseorang berjaya dalam penyusuan, perkara utama yang perlu di titik beratkan adalah kesihatan badan yang optimum.

Apbila badan kita sihat, semua sistem dalam badan kita akan berjalan dengan sempurna. Termasuklah dengan sistem penyusuan kita. Dan otak akan selalu dapat signal yang kita sihat untuk produced kan lebih banyak lagi susu untuk anak kita.

VITALEA Iron Formula – dilengkapi dengan kandungan zat besi yang mana fungsi zat besi mengangkut oksigen ke seluruh organ kita. Kekurangan zat besi dalam badan kita akan melambatkan oksigen ini sampai ke semua organ, dan melambatkan setiap sistem. dan inilah yang menyebabkan badan kita selalu letih.

Setiap tablet vitalea multivitamin ini mengandungi 30nutrisi harian lengkap yang di ekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral yang disarankan oleh RDA. Dan diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

VITAMIN C shaklee yang bersifat sustained release yang mana akan dilepaskan secara perlahan-lahan sebanyak 100mg setiap sejam. Ini membolehkan badan kita akan mendapat vitamin c setiap jam.

Bagi Ibu Menyusu, Vitamin C amatlah penting untuk di amalkan, kerana badan yang mempunyai Vitamin C yang cukup akan menguatkan imunisasi. Anak yang menyusu dari kita juga akan mendapatkan antibodi yang kuat untuk melawan jangkitan berjangkit seperti selesema. Dan kurangkan demam.

Vitamin C juga akan bantu badan kita menyerap kandungan zat besi yang optimum dari vitalea multivitamin untuk jalankan fungsinya.

Vitalea dan Vitamin C seperti kuku dan dan isi yang mana mesti di ambil sekali.

B – Complex adalah seperti bahan bakar untuk badan kita. Bahan bakar ini akan mengerakkan jana kuasa untuk bagi kita lebih extra tenaga.
Dan yang penting,bagi ibu menyusu, kandungan B3 yang berfungsi mengeluarkan serotonin yang bertanggungjawab memberikan mood tenang kepada seseorang.

Ibu Menyusu dan ketenangan mestilah seimbang, kerana, stress ataupun tekanan ini akan membantutkan pengeluaran susu ibu.

Dengan ini, set asas ini sangat-sangatlah perlu bagi seorang ibu menyusu untuk menjaga diri dari segi fizikal dan mental supaya berjaya dalam penyusuan sehingga 2 tahun.

Untuk dapatkan set Ini, boleh whatsap Umi Tie yer di No 0139721859

Advertisements